MENNO VON BRUCKEN FOCK

CD

VEGAS BLUE

De Amerikaanse gitarist Brian Tarquin heeft zijn sporen in de muziek ruimschoots verdiend en hij sleepte zelfs drie Emmy’s in de wacht. Om de tragische schietpartij in Las Vegas op 1 oktober 2017 te gedenken, nam hij Vegas Blue op met elf nummers waarvan één in een instrumentale en vocale versie.

DREAMS & NIGHTMARES

Het derde album van Frank ‘FB’ Badenhop bevat maar liefst twaalf songs die samen ruim een uur luistervermaak brengen. Naast gitarist en bedenker Badenhop werken zo’n 34 artiesten mee aan Dreams & Nightmares, onder wie Anneke van Giersbergen, Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell), Tim ‘Ripper’ Owens (ex-Judas Priest) en violiste Ally Storch (Subway Sally).

FALL OF EPISTEME

Het debuut van de Deense progrockband Fall Of Episteme staat bol van muziek die geïnspireerd is door de groten in de prog, maar er zijn ook invloeden te horen uit de elektronische muziek (EM), zoals die van Tangerine Dream, Jean Michel Jarre en Vangelis. De grondlegger van dit gezelschap is namelijk gitarist-toetsenist Kent Eskildsen.

26 EAST: VOLUME 1

Dennis DeYoung was, samen met de broers Chuck en John Panozzo, de oprichter van Styx, de Amerikaanse band uit Chicago die tal van hits scoorde in de jaren zeventig en tachtig. Daarna volgde een solocarrière, een reünie met Styx en een carrière in de showbizz. Na de uitnodiging van gitarist Jim Peterik (ex-Survivor) om mee te werken aan diens World Stage project, beviel het nummer Proof Of Heaven qua samenwerking kennelijk zo goed dat Peterik kans zag om DeYoung over te halen om samen een album te maken.

WAVES OF ANZAC

De thans 61-jarige Australiër Mick Harvey is bij de lezers mogelijk bekend als lid van The Bad Seeds, de begeleidingsband van Nick Cave. Harvey is multi-instrumentalist en heeft zijn sporen verdiend met het componeren van muziek voor documentaires en films. Zijn soloalbum Waves Of Anzac / The Journey valt zeker onder de categorie soundtracks. De muziek van de eerste 21 tracks is geïnspireerd op de rol die het Australian and New Zealand Army Corps (Anzac) speelde tijdens de Eerste Wereldoorlog.

DESTINATIONS

De nu 71-jarige Darryl Way is vooral bekend als rockviolist en medeoprichter van de Britse band Curved Air. Dat hij naast viool ook toetsen speelt, is wellicht bij velen bekend maar op zijn nieuwe soloalbum Destinations presenteert hij zich ook als een zeker niet onverdienstelijke gitarist. Tijdens zijn ‘vliegreizen’ doet hij veel exotische bestemmingen aan. In Downtown LA klinkt de muziek natuurlijk jachtig met op de achtergrond sirenes en ook in Metropolis is de stadsdrukte terug te horen in de muziek.

MASTER OF ILLUSION

Khymera begon jaren geleden als een samenwerkingsverband van Daniele Liverani en Steve Walsh (ex-Kansas), en is nu eigenlijk het geesteskindje geworden van bassist, zanger en producer Dennis Ward. Bij Frontiers Records kom je zijn naam veelvuldig tegen als sessiemuzikant en producer. Sunstorm en Vendome zijn ook namen waarbij Ward nauw betrokken is of is geweest.

ENDLESS

Magic Sword is een uit Boise, Idaho (VS) afkomstig trio dat van geheimen houdt. De identiteit van de muzikanten wordt namelijk strikt verborgen gehouden en op het podium zijn de mannen onherkenbaar met capes en maskers. Ze noemen zichzelf The Keeper (toetsen), The Seer (gitaar) en The Weaver (drums).

A FATE SYMPHONY

Henry Meeuws (ex-Casual Silence) is de geestelijk vader van het project Medea en A Fate Symphony, de opvolger van Northern Light (2017), is al weer zijn vierde rockopera. Ook op het nieuwe album is het weer grotendeels een Nederlands onderonsje, want veel namen prijkten eerder al op andere albums van Medea of Casual Silence.

SEVEN STARS & ORION

Jesse Travis Maddox uit Colorado (VS) is de man achter dit ‘industrial neo-classical’ project. Zoals de titel al aangeeft, is Seven Stars & Orion − het vierde album van Maddox − geïnspireerd op het Zevengesternte in de Plejaden en op de ster Orion. De acht composities klokken ongeveer drie kwartier en variëren van ambient en uitgesproken spacerock tot meer richting elektronische muziek (EM) met herkenbare melodielijnen. Maddox gebruikt naast de piano veel elektronische percussie en vervormde geluiden die via digitale processen zijn verkregen.

Pagina's