MENNO VON BRUCKEN FOCK

Boek

DECADES: URIAH HEEP IN THE 1970S

Muziekjournalist Steve Pilkington beschrijft in Decades: Uriah Heep In The 1970S de oprichting van Uriah Heep, de diverse bezettingswisselingen en de totstandkoming van de vermaarde klassieke bezetting bestaande uit Ken Hensley (toetsen), David Byron (zang), Gary Thain (bas), Mick Box (gitaar) en Lee Kerslake (drums) en van de klassiekers die de huidige bezetting nog steevast speelt tijdens liveshows.

KANSAS ON TRACK, by Kevin Cummings

Kevin Cummings is zelf muzikant; hij heeft een master’s degree in muziektheorie en zo’n twintig jaar ervaring op het gebied van muziek. Hij schrijft kamermuziek, kerkmuziek en popsongs en is daarnaast niet alleen, zoals hij zelf aangeeft, een ‘progressive rock nerd’, maar vooral een grote fan van Kansas. Hij schreef Kansas, On Track…Every Album, Every Song met behulp van voormalige en huidige bandleden, sleutelfiguren in de historie van de band en uiteraard zijn eigen commentaren.

DE HAARLEMSE PROG-ROCKBAND TAURUS

Auteur Dennis Plantenga was als Dennis Bevan de eerste drummer van de Haarlemse progrockband Taurus. Dennis verbleef een deel van zijn jeugd in Engeland en groeide op in pleeggezinnen na een vechtscheiding van zijn ouders. Nadat hij was teruggekeerd naar Nederland bezocht hij de ulo.

NEDERROCK KLASSIEKERS, boek

Voormalig bassist Jaap van Eik, die bij Cuby + Blizzards, Livin' Blues, Solution en Trace speelde, gaat tegenwoordig door het leven als muziekjournalist. Hij interviewde Thijs van Leer, Cyriel Havermans, Pierre van der Linden en Bert Ruiter over Focus, een unieke band uit de jaren zeventig die Van Leer tien jaar geleden nieuw leven inblies.

KAYAK 40 JAAR SYMFONISCHE ROCK (boek Irene Linders)

Een boek over de symfonische rockband Kayak is niet zomaar een boek. Het is weliswaar bezien door de bril van Ton Scherpenzeel, de oprichter en enige stabiele factor binnen de band en opgetekend door diens echtgenote Irene Linders, maar het is een gedetailleerd en uitstekend chronologisch opgebouwd document.