MENNO VON BRUCKEN FOCK

THÉATRE ANTIQUE, Arles (Fra)

SIMPLE MINDS
SIMPLE MINDS, 2012-07-21 (NL)
zaterdag, juli 21, 2012

Wat doe je als je in de jaren tachtig van bands als Spandau Ballet, Icehouse, ABC, Fiction Factory en Simple MInds hield en je bent op vakantie in Zuid-Frankrijk? Juist je gaat met je vrouwlief met de auto naar Arles om de hitmachine uit die tijd, zo'n 25 jaar jaar later, voor het eerst live aan het werk te zien. Een schitterende ambiance in het Franse stadje Arles waar men tot mijn niet geringe verbazing een historisch monument - Théatre Antique - uit de Romeinse tijd had uitgekozen om als decorum voor dit optreden te dienen. Een tweetal mij niets zeggende voorprogramma's moesten het vroeg in de avond bij daglicht het nog niet talrijke publiek opwarmen voor de hoofdact.

In het schemerduister was het dan zover! Jim Kerr en zijn mannen betraden het podium. Kerr bleek verrassend goed bij stem en uiteraard, zoals zo vaak in de openluicht, was het geluid fabelachtig mooi. WE stonden pal vooraan waar we konden genieten van de hits van toen waaronder Don't You Forget About Me, Someone Somewhere In Summertime en Up On The Catwalk. De band was in prima vorm en bewees het inmddels goedgevulde amfitheater hun muziek van 25 jaar geleden nog altijd goed live te kunnen vertolken. Anno 2012 dus nog steeds Alive & Kicking!

In 2013 zal er naar verwachting een speciale boxset worden uitgebracht met 'the best of live' op een dvd. Een onverwachte meevaller dus, want dit concert was een 'last minute' ingeving. Uiteraard had ik geen fotopas, dus de plaatjes zijn genomen met mijn mobiele telefoon.

Line-upJim Kerr: zang, Charlie Burchill: gitaar, Mel Gaynor: drums, Ged Grimes: basgitaar, Andy Gillespie: toetsen.