MENNO VON BRUCKEN FOCK

RUSH

RUSH 2007
RUSH
Ahoy, Rotterdam
dinsdag, oktober 16, 2007

Het was al weer een aantal jaren geleden dat de heren Geddy Lee (bas, pedalen, toetsen en zang), Alex Lifeson (gitaar, backgroundvocals, pedalen) en Neil Peart in Nederland op het podium stonden. In verband met DVD opnames was de eerste dag bewust niet uitverkocht ten behoeve van een optimale akoestiek. De grootvaders van de progressieve hardrock bleken uitstekend in vorm.

 

De eerste dag zeer geconcentreerd, de tweede wat frivoler, speelde het trio een imposante setlist. Voor de pauze kwamen Limelight, Digital Man, Entre Nous, Mission, Freewill, The Main Monkey Business, The Larger Bowl, Secret Touch, Circumstances, Between The Wheels en Dreamline voorbij. Hier en daar ondersteund door de moderne techniek (background vocals en soms een tweede gitaar) stond het concert als een huis, nee, eerder als een monumentaal paleis.
Met een voortreffelijke lichtshow en grote schermen met daarop deels de mannen in het groot, deels achtergrond beelden uit het verleden, eerder gebruikt bij vroegere tours en ook nog speciaal voor deze tour gemaakte videobeelden waarin de leden amper herkenbaar een boodschap voor het publiek brachten, klonk de muziek nagenoeg identiek als wat ze vele jaren geleden op de LP hebben gezet.

Ook de tweede helft mocht er zijn, waarin veel aandacht werd besteed aan het prima laatste album “Snakes & Arrows” waarnaar deze tour ook is vernoemd: Far Cry, Workin' Them Angels, Armor And Sword, Spindrift, The Way The Wind Blows, Subdivisions, Natural Science, Witch Hunt, MalNar, Drum Solo Neil Peart , Resist, Distant Early Warning, The Spirit Of Radio, Tom Sawyer, One Little Victory en als toegiften A Passage To Bangkok en het heerlijke YYZ.
De fenomenale drumsolo van Peart met daarin een overgang naar het mee drummen met een jazzjam getuigde van grote klasse.

Hopelijk is de volgende CD van hetzelfde kaliber en zullen ze Nederland nog eens aandoen want dit waren twee hele beste “RUSH HOURS”!!