MENNO VON BRUCKEN FOCK

CD met bonus CD

EMPIRE OF THE CLOUDS

Er zijn tegenwoordig nogal wat tributebands, maar Maiden United is een van de weinige, zo niet de enige band waarvan de leden uit verschillende landen afkomstig zijn. Bassist Joey Bruers en zijn medemuzikanten spelen meest akoestische arrangementen van Iron Maiden-nummers. Deze onverwachte uitvoeringen ondervonden veel bijval en leidden uiteindelijk tot een show en vervolgens tot de studio-opname van Empire Of The Clouds van zanger Bruce Dickinson, een nummer dat Iron Maiden zelf nooit live zal spelen.

THE SEA WITHIN

Het fenomeen supergroep is ook vandaag de dag nog actueel. Feit is echter dat veel van dit type bands geen lang bestaan beschoren is. GTR, Liquid Tension Experiment, Mirage, BBM en Travelling Wilburys zijn daar enkele voorbeelden van.

ONE OF A KIND

One Of A Kind, het nieuwe soloalbum van Don Airey, is klaar en hij hoopt daarmee de hardrockscene te verblijden. Het is inmiddels zijn zesde album, maar daarbij moet worden aangetekend dat het jazzalbum Going Home (2016) niet in het rijtje K2 - Tales Of Triumph And Tragedy (1988), A Light In The Sky (2008), All Out (2011), Keyed Up (2014) en de nieuwe cd thuis hoort.

LOOKING ON (1970), heruitgave, compilatie

Esoteric Recordings brengt de eerste drie albums van The Move uit in een zeer luxueuze versie met extra materiaal, zoals veel bonustracks bestaande uit radio-opnamen, liveregistraties, BBC-sessies, singles, alternatieve ‘takes’, stereomixen en posters.

PERFECT SYMMETRY (1989), heruitgave

Perfect Symmetry, het vierde soloalbum van Fates Warning, is geremasterd en uitgebracht als digipack, inclusief een bonusdisc met demo's van hetzelfde album en een dvd met anderhalf uur livemateriaal. De liefhebber krijgt bij deze band waar voor zijn geld! Dat is de eerste conclusie als het gaat om dit destijds toch wel baanbrekende werk van de heren Jim Matheos (gitaar), Ray Alder (zang), Frank Aresti (gitaar), Mark Zonder (drums) en Joe DiBiase (bas).

ZEIT (1972), heruitgave

In voorgaande decennia werden we overvoerd met tientallen albums van Tangerine Dream (TD); nu worden ook de oudere albums - toch de meest interessante - netjes opgepoetst en opnieuw uitgebracht. Dat geldt ook voor de toenmalige dubbel-lp Zeit die bovendien vergezeld gaat van een bonus-cd van een concert dat Edgar Froese, Peter Baumann en Chris Franke in Keulen gaven.

DARK PASSION PLAY

Het ontslag van zangeres en frontvrouw Tarja Turunen op het momenet dat Nightwish bezig was de wereld te veroveren, was een gewaagde operatie.