MENNO VON BRUCKEN FOCK

TONY LEVIN BAND

TONY LEVIN BAND
TONY LEVIN BAND
Boerderij, Zoetermeer
woensdag, mei 10, 2006

Eén van de meest befaamde ‘stick’ spelers, Tony Levin, stond vanavond op het podium met niemand minder dan Jerry Marotta (drums/zang), broer Pete Levin (keyboards/zang, zelf een befaamd jazz-muzikant), Jessy Gress (gitaar/zang) en Larry ‘Synergy’ Fast op keyboards.

De heren speelden en zongen geëngageerd, geroutineerd en zeer gevarieerd. Opvallende zaken waren voor mij de wat overheersende rol van gitarist Jesse Gress en de tot mijn spijt bescheiden bijdrage van Larry Fast. Van ‘barbershop’ tot rock en van fusion tot jazz en uiteraard een nummer als NYC bekend van Peter Gabriel passerden de revue. Een bloemlezing van Tony’s solowerk maar ook uitstapjes voor de andere bandleden en vanwege het lanceren van een gloednieuw album, vanzelfsprekend een aantal nummers van Resonator (Break It Down, Places To Go, Utopia, Shadowland, Sabre Dance, What Would Jimi Do en Crisis Of Faith). Levin straalde en was in zijn element zowel op stick, bas (deels tokkelend met zijn met stokjes verlengde vingers) maar ook op piano en ontpopte zich als een heel redelijke zanger. De show had alles bij elkaar een hoog fusion-gehalte en was daarom niet per sé geschikt voor de echte prog-liefhebbers.

Ook het voorprogramma, de Chapman stick-speler Tom Griesgraber samen met Jerry Marotta op drums en percussie, was zeer de moeite waard. De gehele avond was niet gespeend van de nodige humor zodat de eindconclusie luidt dat zowel Levin c.s. als het ca 300 koppige publiek het nodige plezier hebben beleefd!