MENNO VON BRUCKEN FOCK

TALISMAN (19-05-2007)

TALISMAN
TALISMAN (19-05-2007)
Hellendoorn
zaterdag, mei 19, 2007
FAREWELL

De afscheidstournee van de band rond frontman Jeff Scott Soto en ster-bassist Marcel Jacob begon op 19 mei in Hellendoorn alwaar enkele duizenden mensen waren gekomen om ook de Bintangs, Y&T en natuurlijk Deep Purple te zien.
Soto en Jacob kenden elkaar via de toenmalige bezetting van Yngwie Malmsteen en sindsdien zijn er diverse wisselingen geweest in de bezetting maar met Borger en Akeson leek die vrij hecht. Aangezien Akeson recentelijk de leadgitarist van Opeth is geworden, werd gekozen voor Brian Young als zijn vervanger.

Dit was de eerste show van de tour en dat was op details te horen. Het veelbelovende keyboard wat op het podium stond, werd slecht éénmaal door Soto gebruikt en daardoor bleef het geluid vrij iel. Jacob verslikte zich in zijn solo maar voor de rest ging het allemaal best lekker. Zeker de oudere krakers zoals Break Your Chains en Mysterious zorgden voor enthousiasme en bijval van het publiek. Nu Soto de definitieve leadzanger van iJourney lijkt te zijn geworden, is het twijfelachtig of de band ooit nog te zien zal zijn of zelfs maar nog een album zal maken, jammer want Talisman was een waardevolle aanvulling in het genre!

Gezien de talenten van de individuele muzikanten zullen we van de heren Jacob, Soto, Borger en Young nog wel één en ander horen!