MENNO VON BRUCKEN FOCK

SIMPLE MINDS

SIMPLE MINDS
SIMPLE MINDS
THÉATRE ANTIQUE, ARLES (F)
zaterdag, juli 21, 2012

Wat doe je als je in de jaren tachtig van bands als Spandau Ballet, Icehouse, ABC, Fiction Factory en.... SIMPLE MINDS hield en je bent op vakantie in Zuid-Frankrijk? Juist je gaat met je lieve vrouw met 't autootje naar Arles om de hitmachine uit die tijd zo'n 25 jaar jaar later voor het eerst live aan het werk te zien. Een schitterende ambiance in het Franse stadje ARLES waar men tot mijn niet geringe verbazing een historisch monument (het Théatre Antique) uit de Romeinse tijd had uitgekozen om als  decorum voor dit optreden te dienen. Een tweetal mij niets zeggende voorprogramma's moesten het vroeg in de avond (bij daglicht) nog niet talrijke publiek opwarmen voor de hoofdact.

In het schemerduister was het dan zover: Jim Kerr en zijn mannen betraden het podium. Kerr bleek verrassend goed bij stem en uiteraard zoals zo vaak in de openluicht, was het geluid fabelachtig mooi. Pal vooraan staande konden vrouwlief en ik genieten van de hits van toen waaronder Don't You Forget About Me, Someone Somewhere In Summertime en Up On The Catwalk.

De band was in uitstekende vorm en bewees voor het inmiddels redelijk goed gevuld amphitheater nog steeds getrouw hun muziek van 25+ jaar geleden te kunnen vertolken. Anno 2012 dus met recht nog steeds Alive & Kicking!!

Volgens jaar zal er naar verwachting een speciale boxset wordenm uitgebracht met 'the best of live' op DVD.....

Een onverwachte meevaller dus want dit concert was een 'last minute' ingeving.

Uiteraard had ik geen fotopas dus de plaatjes zijn genomen met mijn mobiele telefoon ...

Line up:

Jim Kerr: zang

Charlie Burchill: gitaar

Mel Gaynor: drums

Ged Grimes: bas

Andy Gillespie: toetsen