MENNO VON BRUCKEN FOCK

ALFA-CENTAURI try out

MANTACOUP & SPIELEREI
ALFA-CENTAURI
Theater De Graaf Wichman, Huizen
zaterdag, maart 13, 2004
Try Out

De wederopstanding van Alfa-Centauri, toen Quantum-records ‘baas’ Eric Snelders had besloten zich fulltime met elektronische muziek bezig te houden, is een feit!! Goed nieuws voor EM liefhebbers, want niet alleen betekent dit meer live-concerten maar vrijwel zeker ook een nieuwe injectie voor de EM-muziek. Dit, voor leden gratis toegankelijke concert, was het eerste wapenfeit van dit jaar, naast het in een nieuw jasje gestoken Alfa-Centauri magazine. Het duo “Mantacoup” (Jeroen Vermeent) en “Spielerei” (Dennis Knopper) gaf een boeiend concert waarbij de heren de ongeveer 100 luisteraars ‘ambient voor het nieuwe millennium’ voorschotelden. Een indrukwekkend scala aan nieuwe geluiden die de klassieke percussie en toegankelijke melodielijnen zijn gaan vervangen. Misschien niet voor iedereen weggelegd maar wel  innovatief. Overigens is Dennis Knopper ook de man achter een nieuwe Nederlands label geheten Databloem. Een naam om te onthouden!

Vervolgens, na een korte pauze die uitstekend kon worden ingevuld vanwege aanwezigheid van stands van Alfa-Centauri, Groove, Quantum, Emmens en Heij, Spheric Music, Synth Music Direct en Databloem, gaven Gert Emmens en Ruud Heij (Free System Project) een heerlijk concert. Speciaal de liefhebbers van TD eind jaren zeventig, kwamen goed aan hun trekken. Dreunende sequencers van Heij, aangevuld met mooie klanktapijten en rustige melodieën (o.a. op de befaamde ARP-synthesizer) door Emmens. De heren speelden een bloemlezing van hun kersverse release zeer toepasselijk genoemd “Return To The Origin”. De zaal bleek prima te voldoen en heeft een mooie akoestiek. Een goede balans tussen en afstelling van de diverse synths bleek evenwel erg delicaat, een punt om op 15 mei rekening mee te houden.

Conclusie: geslaagde avond die naar wij hopen de EM in Nederland mede een stoot in de goede richting zal weten te geven!