MENNO VON BRUCKEN FOCK

Special 2CD Edition

ENDLESS FORMS MOST BEAUTIFUL

Eindelijk is-tie er dan: Endless Forms Most Beautiful, het eerste studioalbum van de Finse gothicmetalgrootmacht Nightwish met zangeres Floor Jansen (ex-After Forever). Vorig jaar kregen we al een voorproefje van deze cd in de vorm van de buitengewoon overtuigende live-dvd van het optreden tijdens Wacken Open-Air 2013.

DECIPHER (2001), heruitgave

Ruim tien jaar na het uitbrengen van Decipher, het tweede album van After Forever, komt het Transmission-label met een prachtige, speciale editie van dit sterke album met zowel bonustracks als een extra cd van de sessies en demo's die daaraan ten grondslag lagen. Het is ontzettend goed om te horen waar de nummers vandaan komen en vooral hoe indrukwekkend er door de band, producer Stephen van Haestregt en Oscar Holleman aan gesleuteld is om tot veel evenwichtiger uitvoeringen te komen van de nummers die op Decipher staan.

THRESHOLD (1997), heruitgave

Threshold, het eerste soloalbum van de Amerikaanse toetsenist Erik Norlander (Lana Lane, Rocket Scientists) uit 1997, vertoont flink wat raakvlakken met elektronische muziek (EM), maar hoort eigenlijk meer in de categorie progressieve rock thuis. Deze heruitgave bestaat uit het originele geremasterde album, een uitgebreider boekje met voorwoord door Keith Emerson,  een toelichting per track door Norlander zelf en een heleboel extra’s.