MENNO VON BRUCKEN FOCK

5CD

ETERNAL MESSENGER: AN ANTHOLOGY 1970-1973

Arthur Brown was zo veel meer dan de hit Fire uit 1968. Dat mag duidelijk zijn na het beluisteren van Eternal Messenger: An Anthology 1970-1973 met maar liefst vijf cd’s in dit fraaie boxje. Een poster en een boekje vergezellen de drie studioalbums die alle zijn voorzien van bonustracks. Daarnaast is er een vierde cd waarop een originele jamsessie van wat mogelijk de eerste bezetting van de band had kunnen worden. De vijfde cd bestaat uit liveopnamen voor de BBC.

WISE AS WISDOM, THE DAWN ALBUMS 1973-1975, boxset

Als we het over progressieve rockmuziek hebben, dan is het Verenigd Koninkrijk daarvan toch wel de bakermat, waarna landen als Nederland, Italië, Duitsland en Amerika volgden. Het meest bekende buitenbeentje is Gentle Giant; duidelijk minder bekend is Gryphon en het Noord-Ierse Fruupp is wellicht nog steeds voor veel progliefhebbers onbekend.

TAKING SOME TIME ON, Compilatie

Taking Some Time On bestaat uit maar liefst vijf cd's met de geremasterde uitgaven uit de beginperiode van de geweldige symfonische popband Barclay James Harvest (BJH). De bezetting in die periode bestond uit John Lees (gitaar), Les Holroyd (bas, gitaar), Woolly Wolstenholme (toetsen, gitaar) en Mel Pritchard (drums), terwijl op de eerste twee albums Robert John Godfrey (The Enid) verantwoordelijk was voor een groot deel van de orkestraties.