MENNO VON BRUCKEN FOCK

WITHIN TEMPTATION

WITHIN TEMPTATION
WITHIN TEMPTATION
POPPODIUM HARDENBERG
dinsdag, oktober 12, 2004

Het was even 'Silent' rond de Gothic Rock formatie met frontvrouw Sharon den Adel, die echter in het uitverkochte poppodium met 'Force' en overtuiging bewees tot de absolute top in het genre te behoren. Een smaakvol opgezet podium met drummer Stephen van Haestregt en toetsenist Martijn Spierenburg op een verhoging spelend, creëerde zo ruimte voor zowel gitaristen Robert Westerholt en Ruud Jolie als ook voor bassist Jeroen van Veen. Het betekende echter ook optimale vrijheid voor Sharon die hier ook optimaal gebruik van maakte.
Weliswaar geruime tijd later dan geprogrammeerd, mocht het enthousiaste publiek uiteindelijk (in een uitstekende geluidskwaliteit!) genieten van achtereenvolgens See Who I Am, A Dangerous Mind, Jillian en Angels, waarna de kop er af was. Sharon zocht nog meer contact met het publiek, er werd meer gegrapt en heen en weer gelopen door Jeroen, Ruud en Robert, waardoor het geheel visueel nog aantrekkelijker werd. Sharon zat strak in het ietwat gewaagde pak en zong de sterren van de hemel. Na de single Stand My Ground (volop meegebruld door het publiek) volgden Pale, Forsaken, Running Up That Hill, Memories, Aquarius, Caged en Mother Earth. Met Dark Wings, Jane Doe, Our Farewell en uiteraard krakers Deceiver Of Fools en Ice Queen, nam de band afscheid na een zinderende show van 'helaas slechts' anderhalf uur.

Met de grote tournee en de festivals nog voor de boeg zal Within Temptation ongetwijfeld haar populariteit in ons land, Europa en ver daarbuiten nog doen toenemen: chapeau!!