MENNO VON BRUCKEN FOCK

TOTO

TOTO
TOTO
Hardenberg - Podium
donderdag, juli 1, 2004

TOTO is HOT’ was de conclusie van de aankondiging van de maar liefst 3 (uitverkochte!) concerten van Toto in Podium te Hardenberg.

Dat was niets teveel gezegd, want zowel de show als de zaaltemperatuur waren ‘hot’. En wat een lol hadden die mannen! Al bijna drie jaar aan een stuk aan het toeren en nog steeds zichtbaar veel spelplezier. Was het geluid de eerste twee concerten misschien aan kritiek onderhevig, uw recensent had in het geheel geen reden tot klagen.
Bobby Kimball (57 jaar!) had een aanloop van luttele minuten nodig om uitstekend bij stem te zijn en Steve 'Luke'Lukather, Simon Phillips, Mike Porcaro, Greg Phillinganes en tweede gitarist Tony Spinner ‘kicked-ass’ vanaf de eerste seconde: met Only The Children al meteen een smaakmaker en met nummers als Pamela, I Will Remember, GirlGoodbye, I’ll Be Over You en (met een mooie anekdote van Steve over Bobby en ‘een meisje’ ) Good For You was er drie kwartier om voordat iemand er erg in had.
Een luidkeels meebrullende zaal met Africa luidde de eerste solo (met ’n stukje 99) in van toetsenist Greg Phillinganes (Paich moest verstek laten gaan vanwege een ernstig zieke zus) en na Better World was het Luke’s beurt: fragmenten van van alles en nog wat en naar ik meen The Road Goes On op zijn akoestische gitaar bracht opnieuw groot enthousiasme, terwijl Simon Phillips’s solo na een medley van Angel Don’t Cry, Carmen, Dave’s Gone Skiing, These Chains en Mushanga hem een ‘staande ovatie’ opleverde. De meezinger en megahit Rosanna ontbrak natuurlijk ook niet en Luke kon zich nog eens uitleven in Gypsy Train.
Hold The Line vormde alweer de eerste toegift en toen de heren na enkele minuten nog een keer verschenen werd niet zoals de voorgaande dagen Purple Rain ingezet maar vroeg het publiek luidkeels om Home Of The Brave, dat na enige aanpassingen aan de programmering van de toetsen als volledig ingestudeerd werd gebracht.

Een overtuigend optreden van mannen die hun vak verstaan en nog lang niet uitgespeeld zijn!! Hulde aan Potgieter en de zijnen om zo’n act naar Oost-Nederland te halen!!

\

Set list: Only The Children, Pamela, I Will Remember, Girl Goodbye, I'll Be Over You, Good For You, Africa, Solo Greg P., Better World, Solo Luke, Medley: Angel Don't Cry, Carmen, Dave's Gone Skiing, These Chains en Mushanga, Solo Simon P., Rosanna, Gypsy Train. Ecore: Hold The Line, Home Of The Brave