MENNO VON BRUCKEN FOCK

Royal Hunt

ROYAL HUNT - BIEBOB 16 mei 2008
Royal Hunt
Biebob, Vosselaar, België
vrijdag, mei 16, 2008
Collision Course

Een korte tournee om het nieuwe album Collision Course te promoten en de introductie van Royal Hunt’s vierde vocalist sinds de oprichting, dat was het doel van Andersen. Het kleine zaaltje in België was bij lange na niet vol. In het matige licht en voorafgegaan door de Zwitserse metal-band Godiva, gaf Royal Hunt een zinderende maar niet erg lange show. Dat de band live staat als een huis, was reeds op de DVD “2006 Live” te zien.

Mark Boals, al bekend van o.a. Yngwie Malmsteen en Ring of Fire, kweet zich uitstekend van zijn taak en kwam vooral in de tweede helft goed op gang. In de setlist werden songs van het laatste album (The First Rock, The Clan, Hostile Breed, Tears of the Sun en Chaos A.C. ) afgewisseld met oude bekenden zoals River of Pain, Message to God, Long Way Home, Time Will Tell, It’s Over, Game of Fear, The Mission, Never Give Up, Can’t Let Go en Flight.
De geluidskwaliteit was bij Royal Hunt weliswaar beter dan bij Godiva maar liet wel wat te wensen over.
De toegift heette Cold City Lights en sloot een anderhalf uur prima epische metal af.

Andersen op toetsen werd vergezeld door uitstekende muzikanten, namelijk Per Schelander op bas, Marcus Jidell op gitaar en als nieuwe drummer voor deze tour: Magnus Ulfstedt. De lieftallige Maria McTurk verzorgde de achtergrondvocalen. Als het aantal liefhebbers in Weert ook zo beperkt was, dan vrees ik het ergste voor de Hunters!