MENNO VON BRUCKEN FOCK

LIVE PODIUM

 EDENBRIDGE
EDENBRIDGE
Podium, Hardenberg
zaterdag, mei 18, 2002
Support voor METALIUM

In IO-pages 36 mocht ik de lezers al laten kennismaken met EDENBRIDGE, de melodieuze metalgroep rond voormalig Gandalf-gitarist en soloartiest LANVALL uit Oostenrijk. De cd Arcana was voor mij reden genoeg om naar het concert in Hardenberg te gaan op 18 mei j.l., waar Edenbridge de supportact vormde voor de pure metalband Metalium het podium betrad. Deze laatste band valt buiten het bestek van ons blad en zal daarom ook onbesproken blijven.

Mede door de magere promotionele aktiviteiten rond dit concert waren er slechts enkele tientallen mensen komen opdagen. Edenbridge speelde een uur vol met muziek van hun eerste cd Sunrise In Eden en uiteraard vooral van Arcana.

Ondanks het gemis aan een toetsenman werden de gespeelde nummers met behulp van de nodige hulpmiddelen moeiteloos neergezet, waarbij de dubbele gitaarpartijen uiteraard nadrukkelijker uit de verf kwamen dan de wat ondergesneeuwde ‘toetsen uit het doosje’. Zangeres Sabine Edelsbacher maakte indruk met haar typische zangstem, die zonder enige scholing zoals ze me na het concert vertelde toch van prima kwaliteit blijkt te zijn en het midden houdt tussen ‘gewone zang’ en een sopraan zoals we kennen van bands als Nightwish en After Forever. Zoals te verwachten viel, ging naast blikvanger Sabine, de meeste aandacht uit naar gitarist Lanvall die vrijwel alle solopartijen voor z’n rekening nam.
De set bestond grotendeels uit up-tempo nummers, gezien de hoofdact ook logisch en klonken live wat steviger dan op de albums.

Conclusie: een degelijk concert van een band die naar ik verwacht nog wel hoger op de muzikale ladder zal kunnen klimmen maar eigenlijk niet thuishoort op het podium van een pure metal-act. Alleen, ikzelf had toch echt liever een echte toetsenist gezien!