MENNO VON BRUCKEN FOCK

CDS

I'LL BE YOUR HERO

Een zoethoudertje, een intermezzootje of een voorproefje… het is maar hoe je tegen de ep I’ll Be Your Hero van Rhapsody Of Fire aankijkt. De mannen van Alex Staropoli meenden kennelijk dat in deze vreemde tijden zonder liveconcerten een muzikale boodschap moest worden afgegeven.

E-LITE (NL+E)

Deze promo, die bestaat uit drie tracks, komt van E-Lite de tweede reguliere cd van Ozone Player oftewel de Finse toetsenist Otso Pakarinen, een man die al heel lang in het muziekwereldje zit en zijn brood verdient met het maken van muziek voor industriele video's, reclamefilmpjes, documentaires, etcetera. De eerste track My Name Is Bond, Jeeves Bond is een bijna dansbaar en luchtig nummer, waarbij een vergelijking met Kraftwerk logisch lijkt.

FEINT, Single

Tussen de singles The Phantom Agony  en de nog uit te brengen single Cry For The Moon verscheen in januari 2004 de single Feint van circa negentien minuten met daarop ook alvast de tracklist van Cry For The MoonNaast de cd-track Feint bevat de single een zeer gevoelige, akoestische versie van hetzelfde nummer.

LOSER, Single

Loser is de tweede single van het succesvolle album The Human Equation (2004) van Arjen LucassenHet nummer Loser is duidelijk aangepast ten opzichte van de albumversie. Zo is het intro iets ingekort en de originele Hammond-solo van de fameuze Ken Hensley (Uriah Heep) vervangen door een spetterend duet tussen de gitaar van Lucassen en de synth van Joost van den Broek (After Forever).

DON'T WANNA RUN

Na haar verblijf bij Trail Of Tears, koos de in Groningen woonachtige Noorse Helena Michaelsen de grotendeels uit Nederlanders bestaande band Imperia als nieuwe begeleidingsband en verrijkte zij de gothicmetalscene met haar merkwaardige combinatie van zang, gekreun en operateske uithalen.

MY CHOICE / THE EVIL THAT MEN DO, single

Vlak voor het uitbrengen van het nieuwe conceptalbum Invisible Circles van After Forever is hier My Choice, een heuse single als opwarmertje. Eind 2003 kwam als tussendoortje de mini-cd Exordium uit. Van die cd komen de tracks My Choice in een iets aangepaste versie met videoclip, en het van Iron Maiden bekende, maar naar mijn mening iets minder overtuigende The Evil That Men Do. Dat nummer is overigens live wél heel sterk!