MENNO VON BRUCKEN FOCK

CULTUURPODIUM BOERDERIJ, Zoetermeer

BLUNSTONE & ARGENT
ZOMBIES, 2002-04-25 (NL)
de Boerderij te Zoetermeer
donderdag, april 25, 2002
Out of the shadows

De springlevende Zombies spelen van zilver naar (g)oud! Onder het kopje 'goud van oud' was het weer genieten in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer. Met Procol Harum en Uriah Heep, om maar eens wat te noemen, nog op komst was deze avond gereserveerd voor twee markante popmusici, namelijk Colin Blunstone en Rod Argent, bekend van de jaren zestig band The Zombies, terwijl de band Argent natuurlijk bij de wat oudere symfoliefhebber geen onbekende is.

Het duo werd begeleid door bassist-zanger Jim Rodford (ex-Argent en neef van Rod), Mark Johns op akoestische en elektrische gitaar en Steve Rodford (zoon van Jim) op drums en bongo’s. De goed gevulde maar niet overladen concertzaal werd in twee sets verwend met heerlijke popmuziek in een sobere setting en een prima geluid, soms zelfs bijna te zacht!

Het beste werk van Colin Blunstone solo passeerde de revue met onder andere Andorra en Emily en een mix van Blunstone, Zombies, Argent en nummers van de zojuist verschenen cd Out Of The Shadows. Opperste nostalgie met Time Of The Season, Keep On Rolling en natuurlijk Hold Your Head Up. Na de pauze volgde van de nieuwe cd het als single uitgebrachte Sanctuary in een prachtige akoestische versie, het magistraal gezongen I Don't Believe In Miracles en het van The Alan Parsons Project bekende Old And Wise. Rod Argent was lekker op dreef in Pleasure en hij zorgde voor een interactieve versie van God Gave Rock 'N' Roll To You.

 

Erg aardig was het feit dat naast de hits She's Not There, Tell Her No en toegift Summertime, tal van nummers van The Zombies werden gespeeld die nog niet eerder live waren uitgevoerd, omdat de band direct na het uitkomen van hun tweede album uit elkaar ging, zo vertelde Rod Argent het publiek.

Klaarblijkelijk zijn vijftigers Colin Blunstone, Rod Argent en de overige bandleden het live spelen en platen maken nog niet beu en allerminst verleerd. Dit optreden en ook de nieuwe cd zijn daar een bewijs van. Zowel het publiek als de band heeft een vervolg verdiend en gezien de kwaliteit van Blunstones stem en het spel van de heren musici moet dat ook nog prima kunnen.

Hopelijk volgen er nog veel concerten van dit niveau in Cultuurpodium Boerderij!