MENNO VON BRUCKEN FOCK

PEPSI STAGE, Amsterdam

MUSICAL BOX
MUSICAL BOX, THE, 2006-01-21 (NL)
zaterdag, januari 21, 2006
THE LAMB LIES DOWN ON BRAODWAY

De tweede achtereenvolgende tour van The Musical Box met de opvoering van The Lamb Lies Down On Broadway van Genesis bleek in Nederland een wat tegenvallende respons te krijgen: de Pepsi Stage in Amsterdam was maar voor de helft gevuld en de concerten in Den Haag en Nijmegen werden afgelast.

Desondanks gaven de vijf Canadezen een weergaloze uitvoering die bijna tot in de perfectie Genesis naspeelden. Bijna, want zanger Denis Gagné (Peter Gabriel) was in een van de songs zowaar even zijn tekst kwijt! Voor het overige was de show adembenemend en bleek eens te meer hoezeer zanger Peter Gabriel, bassist Mike Rutherford, toetsenman Tony Banks, drummer Phil Collins en gitarist Steve Hackett hun tijd vooruit waren. Prachtig om de schitterende drumpartij van Martin Levac te zien die toch maar Collins moest evenaren. Wat een fantastisch schouwspel!

Ook de diaprojecties met realistische plaatjes, cartoons à la Monty Python, droegen bij tot de unieke sfeer die Genesis bij velen onsterfelijk heeft gemaakt. Niet voor niets kwamen de leden van Genesis tot de conclusie dat de show van The Musical Box beter was dan zij zelf ooit waren! De toegiften The Musical Box en The Knife vielen uiteraard ook in zeer goede aarde en bij gebrek aan het origineel was dit toch wel een ‘eng goed’ concert!

In 2007 komt de band mogelijk terug voor nog een tour met Selling England By The Pound en hopelijk krijgen de verantwoordelijke mensen het voor elkaar om de show rond Foxtrot ook te laten spelen, want die heb ik helaas gemist. Om Supper’s Ready live te horen moet toch ook wel heel bijzonder zijn!