MENNO VON BRUCKEN FOCK

LUCKY & CO, Rijssen

CAMEL
CAMEL, 2003-10-24 (NL)
Lucky Rijssen
vrijdag, oktober 24, 2003
Farewell Tour

Vanuit een samenwerkingsverband tussen De Lantaarn in Hellendoorn en Lucky & Co in Rijssen was Camel naar Rijssen gehaald in het kader van hun, mogelijk laatste, Farewell Tour. Een goede zet, want het was een uitverkochte zaal waarvoor de band speelde. Met Ton Scherpenzeel (Kayak) op toetsen, speelden Andy Latimer (zang, fluit, gitaar), Colin Bass (zang, bas) en Dennis Clement (drums, fluit) een zeer aansprekende selectie uit het rijke oeuvre van de band van 1971 tot 2003. Doordat Camel live telkens in een andere bezetting speelt, klinken ook de oude nummers net weer even anders.

Zo passeerden nummers als Lady Fantasy, Unevensong, Hymn To Her, EchoesLawrence, Drafted, Rhayader, Another Night, Ice, Spirit Of The Water, Arubaluba en een wat slappe versie van Mother Road van Dust And Dreams de revue, waarna het tijd was voor twee tracks van A Nod And A Wink, het voorlopig laatste album van de band: het door Colin Bass zeer geanimeerd gezongen Fox Hill en For Today.

In een gemoedelijke ambiance speelden de heren zo'n dikke twee uur vol met niet alleen oorstrelende solo’s van Andy Latimer, maar ook degelijke en geregeld zeer vingervlugge solo’s van Ton Scherpenzeel die dus als enige toetsenist bewees zeer goed met het materiaal uit de voeten te kunnen. Met uitzondering van de albums The Single Factor, Stationary Traveller en Harbour Of Tears kwamen alle studioalbums aan bod. Never Let Go, inclusief bas- en drumsolo, vormde een meer dan waardig einde van een memorabel optreden van een van de meest aansprekende symfonische rockbands aller tijden. Nu maar hopen dat deze viervoeter muzikaal gezien blijft doordraven!