MENNO VON BRUCKEN FOCK

013-Tilburg

FLOOR JANSEN
AFTER FOREVER
Tilburg
zaterdag, april 17, 2004
Met lof geslaagd

‘MET LOF GESLAAGD’

Een gedenkwaardig avondje 013 op 17 april 2004. Om met een diploma afscheid te kunnen nemen van de Tilburgse Rock Academie moest Floor Jansen nog een praktische proeve van bekwaamheid afleggen. Zelf ook de dwarsfluit hanterend en met hulp van Sander, Bas, Luuk en André werden enkele AF-nummers akoestisch vertolkt, daarna ‘als klassieke sopraan’ een prachtige aria van Pucini met op toetsen AF’s man van de orkestrale arrangementen Kees Kieboom, een duet met Alfredo (zanger van de Spaanse metal-band Dark Moor) uit de musical ‘Jekyll and Hyde’ en tenslotte Valley of the Queens met Arjen Lucassen, Joost van den Broek (Sun Caged) en zus Irene.

Na een korte pauze werd behulp van computerschermpjes, grote videoschermen en als inleiding nog voor de show ‘het’ eenzaam op de grond zittend ‘aan haar lot overgelaten meisje’, het gehele nieuwe album “Invisible Circles” vertolkt. Een conceptalbum over ‘het kind’ dat de dupe wordt van relatieproblemen (mede door slechte carrièreplanning) in de huidige digitale wereld en gebrek aan liefde. Het album werd door een geheel in stijl (zwart met blauw) gekleed AF voortreffelijk neergezet, maar dat was niet alles. De heren verwisselden hun ‘boventenue’ (Sander met Dream Theater T-shirt!) en het dolenthousiaste publiek in het zeer goed gevulde 013 kreeg nog een ruim half uur ouder werk (Pledge, Monolith, Emphasis, Yield, Glorifying) en nam afscheid met een medley van Follow In The Cry en The Evil That Men Do, waarbij Alfredo Romero nog een keer het podium betrad. Alhoewel de zang soms niet goed te horen was, was het geluid verder prima.

Invisible Circles staat inmiddels in de hitlijsten en wat mij betreft zijn zowel AF als vooral hun frontvrouw Floor met lof geslaagd… Wordt (internationaal!) vervolgd!!