MENNO VON BRUCKEN FOCK

CULTUURPODIUM DE BOERDERIJ, Zoetermeer

GOTTHARD
GOTTHARD, 2013-03-04 (NL)
Cultuurpodium De Boerderij, Zoetermeer
maandag, maart 4, 2013

De Zwitserse band Gotthard bracht ouderwetse hardrock deluxe in Cultuurpodium De Boerderij in Zoetermeer. Het uitgestelde concert vanwege stemproblemen van zanger Steve Lee vond op deze avond alsnog plaats. In redelijk goed gevulde zaal werd het met een enthousiast publiek een waar feest. Een uitgelezen setlist, grotendeels gestoeld op hetgeen ten gehore werd gebracht op hun recente live-album en dvd Made in Switzerland, werd door een aanstekelijk spelende band prima vertolkt.

Songs als Master Of Illusion, Gone Too Far, Top Of The World en The Call werden gevolgd door Hush, het van Deep Purple en Billy Joe Royal bekende nummer dat door het publiek luidkeels werd meegebruld. Op het podium was er veel beweging en vooral gitarist Leo Leoni onderscheidde zich met tal van grimassen en zocht nadrukkelijk de interactie met het publiek. De Zwitserse geoliede machine vervolgde met I Wonder, Sister Moon, de kraker Anytime Anywhere, Tomorrow’s Just Begun, One Life One Soul en . Steve Lee is een charismatische frontman die niet alleen goed kan zingen, maar hij zorgt ook voor sfeer en hield het oog goed gericht op het publiek, waardoor menigeen een extra goed gevoel aan de avond overgehouden zal hebben.

Na Mountain Mama, Oscar, een nummer dat Lee opdroeg aan het opgetogen publiek, en de titeltrack van hun laatste album Domino Effect, was het tijd voor het eindschot. De eerste toegift bestond uit Falling, Heaven en Lift U Up, de tweede uit Mighty Quinn - de hit van Manfred Mann uit de jaren zestig. De heren hadden kennelijk net zoveel plezier als het feestende publiek, want als extra toegift kwam er nog een ode aan rockgigant Led Zeppelin met Rock and Roll en wat mij betreft klonk deze uitvoering overtuigender dan de huidige bezetting van Led Zeppelin kan brengen!

Een prima avond met een enthousiaste band die dan misschien technisch niet tot de absolute top behoort, maar hun aanstekelijk nummers en vooral hun geweldige frontman Steve Lee zullen mij nog lang bijblijven. Komm bald wieder Gotthard!